Vinný lístek

Máme to nejlepší víno pro každou příležitost

Jak vyrábíme naše vína

Vína červená vyrábíme podle středověké metody. Ve středověku byla síra velmi drahá, tudíž si ji mohli dovolit jenom prachaři, lékaři a alchymisté. Metoda spočívá v dlouhém ležení rmutu před lisováním, v našem případě dvou i více měsíčním. Po vykvašení na pevných částicích (zrnka a slupky) se do vína dostává sladké tříslo (tanin), víno se rovněž obohacuje o důležitý resveratrol. Naše vína právě pro obsah resveratrolu se nemusí tolik ochraňovat sírou, takže síření je v našem případě minimální. Tento způsob výroby vína je pro naše srdce a zdraví prospěšnější než klasicky vyráběná vína, která jdou do lisu již po 7 až 10 dnech.

Archivní vína

Máme také archivní vína od roku 1997. Tento ročník je také ještě v sudech, což je rarita. Víme, že dávno měla být v lahvích, ale jejich osud chtěl, aby se zatím ještě tak nestalo. Jsou velmi zajímavá, jak pro laika, tak pro znalce. Nalahvovaná vína v archivu jsou od roku 2003. Při řízených degustacích jsou tato vína také nabízena.

Zvláště bych chtěl poukázat na to, že není pro moravské vinaře problém podnebí, jak někdo kdysi řekl, ale problémem červených moravských vín je, že se prodávají velmi brzy. Často se stává, že už na Vánoce je k prodeji ročník toho roku. Aby vinař mohl prodávat vína starší, musel by mít velikou skladovací kapacitu a dostatek finančních prostředků. 

Vinný lístek

Než vypisovat všechny druhy vína, které jsou v našem vinařství k degustaci a k prodeji, budeme raději, když si je dojedete osobně okoštovat a nasát neopakovatelnou atmosféru sklepů, kraje a také milých lidí. 

© 2016 Jiljí Herzán. Vrbice 233, Vrbice, 69109. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky